さっぱりスイーツ♬「みかんチーズタルト」の作り方~Tangerine cheese tart

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濃厚なクリームとみかんの甘酸っぱさのタルトを作りました
夏にピッタリ爽やかスイーツ。
これで夏を乗り越えよう!!

●材料
【タルト生地】
バター:60g
粉糖:50g
たまご:1個(25~30g)
薄力粉:120g

【クリーム】
クリームチーズ:200g
生クリーム:200cc
グラニュー糖(クリームチーズ用):85g
グラニュー糖(生クリーム用):10g

【トッピング】
みかん:1缶

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●使用道具
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●作り方
①バターを常温にもどし、ゴムベラで滑らかになるまで混ぜます
②粉糖をふるい、粉っぽさが無くなるまで混ぜます
③卵を割り、ときます
④溶き卵を少しずつ入れ混ぜます
⑤薄力粉をふるい、ホロホロになるように切りながら混ぜます
⑥ラップで生地を包み、固くなるまで冷蔵庫で寝かせます
⑦クリームチーズを常温に戻し、グラニュー糖を加え、混ぜ合わせます
⑧ボウルに氷水を当てながら生クリームとグラニュー糖を入れ、泡立てます
⑨クリームチーズに生クリームを2回に分け、混ぜ合わせます
⑩型に油を塗り、薄力粉でまぶします
⑪冷蔵庫からタルト生地を取り出し、手で細かく砕き、型に敷き詰めます
⑫型にラップを被せ、型に合わせながら、手で生地を広げます
⑬フォークで細かく穴をあけ、タルト生地の上にオーブンシートを敷きます
⑭重石を置き、予熱しておいたオーブンで160度30分焼きます
⑮15分間焼いたら重石を取り外し、再度焼きます
⑯タルト生地の粗熱を取り、パレットナイフ取り外します
⑰タルト生地にクリームを半分入れます
⑱みかん缶を水切りします
⑲絞り出し袋に残りのすべてのクリームを入れ、等間隔に絞り出します
⑳みかんを添えて、完成

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I made a tart with thick cream and sweet and sour oranges.
Refreshing sweets that are perfect for summer.
Let’s get over the summer with this! !!

● Materials
[Tart dough]
Butter: 60g
Powdered sugar: 50g
Egg: 1 piece (25-30g)
Cake flour: 120g

【cream】
Cream cheese: 200g
Fresh cream: 200cc
Granulated sugar (for cream cheese): 85g
Granulated sugar (for fresh cream): 10g

【topping】
Mandarin oranges: 1 can

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● Tools used
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● How to make
① Bring the butter to room temperature and mix with a rubber spatula until smooth.
② Sift the powdered sugar and mix until it is no longer powdery.
③ Break the egg and beat it
④ Add the beaten egg little by little and mix.
⑤ Sift the cake flour and mix while cutting it so that it becomes fluffy.
⑥ Wrap the dough in plastic wrap and let it sit in the refrigerator until it hardens.
⑦ Return the cream cheese to room temperature, add granulated sugar, and mix.
⑧ Put fresh cream and granulated sugar in a bowl while applying ice water and whisk.
⑨ Divide the cream cheese into 2 parts and mix.
⑩ Apply oil to the mold and sprinkle with flour.
⑪ Take out the tart dough from the refrigerator, crush it by hand and spread it in a mold.
⑫ Cover the mold with plastic wrap and spread the dough by hand while matching the mold.
⑬ Make fine holes with a fork and lay an oven sheet on the tart dough.
⑭ Place the weight and bake in the preheated oven at 160 degrees for 30 minutes.
⑮ After baking for 15 minutes, remove the weight and bake again.
⑯ Remove the rough heat of the tart dough and remove the palette knife.
⑰ Add half of the cream to the tart dough
⑱ Drain the mandarin orange can
⑲ Put all the remaining cream in the squeeze bag and squeeze it at regular intervals.
⑳ Completed with mandarin oranges

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