今日のおやつです♬ふわっふわ「カップカステラ」の作り方~Cup castella

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今日のおやつです♬

●材料
たまご:2個
太白ごま油:20g
牛乳:15cc
薄力粉:40g
グラニュー糖:20g
粉糖:お好み
バター:お好み

●作り方
①卵を割り、卵黄と卵白を分け、卵白は冷蔵庫で冷やします
②太白ごま油、牛乳を入れ、白っぽくなるまでしばらく混ぜます
③ダマにならないように薄力粉をふるい、粉っ気が無くなるまで混ぜます
④冷蔵庫で冷やした卵白を取り出し、メレンゲのツノが少し寝るぐらいまで泡立てます
⑤グラニュー糖を2回に分け、ツノが少し寝るぐらいをキープします
⑥メレンゲをひとすくいし、気泡のことは気にせず混ぜ合わせます
⑦残りすべてのメレンゲを加え、気泡を潰さないに素早く丁寧に混ぜます
⑧耐熱容器に生地を入れ、竹串で生地内の空気を取り除きます
⑨天板にお湯を注ぎ、予熱しておいたオーブンで160度35分間湯煎焼きします
⑩粉糖をまぶし、バターを添えます
⑪完成

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Today’s snack ♬

● Materials
Eggs: 2
White sesame oil: 20g
Milk: 15cc
Cake flour: 40g
Granulated sugar: 20g
Powdered sugar: your choice
Butter: your favorite

● How to make
① Break the egg, separate the yolk and the egg white, and cool the egg white in the refrigerator.
② Add thick white sesame oil and milk and mix for a while until it becomes whitish.
③ Sift the cake flour so that it doesn’t get lumpy, and mix until the flour is gone.
④ Take out the egg whites that have been chilled in the refrigerator and whisk until the meringue horns sleep a little.
⑤ Divide the granulated sugar into two parts and keep the tsuno sleeping a little.
⑥ Scoop the meringue and mix without worrying about air bubbles.
⑦ Add all the remaining meringue and mix quickly and carefully without crushing air bubbles.
⑧ Put the dough in a heat-resistant container and remove the air inside the dough with a bamboo skewer.
⑨ Pour hot water on the top plate and bake in a preheated oven at 160 degrees for 35 minutes.
⑩ Sprinkle with powdered sugar and add butter.
⑪ Completion

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